Американски студент отвори ресторант в общежитието си

0
Джона Райдер показва ястията, приготвени от него.

Студент от Колумбийския университет в Ню Йорк отвори ресторант в стаята на общежитието си.

21-годишният Джона Райдър кръщава мястото Pith и сервира на клиентите обеди и вечери, които приготвя в общата кухня на общежитията Хоган Хол.

062727945c19bf1419f54c3116e1b416
Джона Райдър (вдясно) с приятели в ресторанта Pith.

Джона Райдър, който учи икономика и социология, е също така и готвач в Pith. Менюто му е вдъхновено от престижни нюйоркски ресторанти като Per Se и Eleven Madison Park, макар Райдър никога да не ги е посещавал поради финансови причини.

Американецът признава, че въобще не е очаквал ресторантът му да стане толкова популярен сред състудентите му. Pith е отворен четири вечери в седмицата и има една-единствена маса, на която могат да седнат най-много четирима души.

08-pith-mahi-mahi.w600.h400
Един от специалитетите в Pith – риба махи-махи с лайм и чили.

Цената на вечерята варира в зависимост от деня, но е средно около $15 на човек. Според Райдър тънките цени в ръководения от него ресторант не означават непременно, че храната в него е лоша. Както всеки ресторант, така и Pith работи с резервации, като единствената маса в него е свободна чак след Коледа.

Отговор