Студент от Колумбийския университет в Ню Йорк отвори ресторант в стаята на общежитието си.
21-годишният Джона Райдър кръщава мястото Pith и сервира на клиентите обеди и вечери, които приготвя в общата кухня на общежитията Хоган Хол.
Джона Райдър, който учи икономика и социология, е също така и готвач в Pith. Менюто му е вдъхновено от престижни нюйоркски ресторанти като Per Se и Eleven Madison Park, макар Райдър никога да не ги е посещавал поради финансови причини.
Американецът признава, че въобще не е очаквал ресторантът му да стане толкова популярен сред състудентите му. Pith е отворен четири вечери в седмицата и има една-единствена маса, на която могат да седнат най-много четирима души.
Цената на вечерята варира в зависимост от деня, но е средно около $15 на човек. Според Райдър тънките цени в ръководения от него ресторант не означават непременно, че храната в него е лоша. Както всеки ресторант, така и Pith работи с резервации, като единствената маса в него е свободна чак след Коледа.