Мислите ли, че след като цял ден тероризира колегите си готвачи в телевизионното шоу Кухнята на ада, Гордън Рамзи се прибира вкъщи уморен и гладен, отваря хладилника и вади замразена пица за микровълнова?
Най-вероятно не… Логичният въпрос тогава е – какво има в хладилниците на знаменитите готвачи, които изглежда са убедени, че всяко домакинство трябва да има солиден запас от трюфели, ядливи цветове от тиквички и дълбоко замразени пъдпъдъци, както и куп други екзотични храни, за които продавачите в кварталния супермаркет дори не са чували, камо ли продават.
Ето защо Lifebites.bg реши, че е време да надникнем в хладилниците на тези готвачи и да видим какво се крие там.
Тук на помощ идва издателството Taschen, което някак си е успяло да се вмъкне в домовете на четиридесет от топ-готвачите на Европа. Сред тях са Хуан Рока, Масимо Ботура, Фъргюс Хендерсън, Йотам Отоленги, Марко Пиер Уайт, Елен Дароз, Мауро Колагреко, Тиери Макс, Кристиан Пулиси и др., чиито ресторанти имат общо 60 звезди Michelin.
Резултатът е книгата Inside Chef’s Fridges, която гъделичка сетивата на гурмето (или воайора) в нас. Вижте как изглеждат хладилниците на някои от най-известните готвачи в Европа в галерията по-долу.